Interessante links met aanvullende informatie

Op deze pagina staan links vermeld die leiden naar websites met aanvullende informatie over morele opvoeding en burgerschapsvorming.

http://waarden-normen.startkabel.nl Deze site kan worden gebruikt om geïnformeerd te worden over verschillende onderwerpen rond waarden en normen. In het bijzonder de rubrieken Actueel, Literatuur en Politiek en Maatschappij zijn interessant.

http://www.valuequotes.net/dutch.html Deze site bevat gezegden en spreekwoorden over waarden en normen.

http://www.wrr.nl/publicaties/publicatie/article/waarden-normen-en-de-last-van-het-gedrag/ De site van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid waarop het advies Waarden, normen en de last van het gedrag (2003) is vermeld dat op verzoek van het toenmalige kabinet is uitgebracht. Dit rapport is aldaar te downloaden.

www.fortvandedemocratie.nl In een flankkazemat uit 1828 is een interactieve tentoonstelling ingericht in een voormalige atoomschuilbunker. (Veelal jonge) bezoekers beoefenen daar op speelse wijze de spelregels van een democratie, krijgen praktisch inzicht in het gelijkheidsbeginsel, ervaren de gevolgen van het afschaffen van de democratie en leren op een nieuwe manier naar zichzelf te kijken. De doelgroep is jongeren en (jong)volwassenen van 14 tot 25 jaar. In 2011 zijn de leereffecten onderzocht. Een van de conclusies is dat jongeren na bezoek minder radicale opvattingen hebben na een bezoek aan het Fort.